Ben ook jij één van de 96-DUIZEND coaches?

Ben ook jij één van de 96-DUIZEND coaches?

Ben jij zo vrij als een vogel?

Zo vrij als een vogel, denken veel mensen wanneer ze starten met ondernemen. Geen baas die op je zit te mopperen, geen regels waar je je aan moet houden… en gewoon je dingetje doen omdat je daar blij van wordt. Hooguit een beetje luisteren naar verschillende coaches.. Maar werkt dat echt zo? Ben je daadwerkelijk zo vrij als een vogel? Eerlijk, ik vind van niet.

Er is geen tijd om elke dag te vlieren fluiten, je moet er echt voor gaan staan… Zonder twijfel! Ik denk dat het wordt onderschat, je moet er wat voor doen!

 

Al doende leert men

Op mijn 26ste ben ik voor mij zelf begonnen, toen mijn middelste zoon net 4 maanden oud was. Ik wilde niet meer voor een baas werken. Dat besloot ik, nadat ik had gesolliciteerd bij een kapsalon en direct werd aangenomen. Aan alles voelde ik dat ik niet meer voor een ander wilde werken.

Juist doordat ik goed had gekeken wat zij deed, hoe ze het had aangepakt, bedacht ik: “”Nou dat kan ik ook wel, en wellicht zelfs beter”!

Conclusie: Als zij mij wilde aannemen, En hoopte dat ik per direct startte …. moest ik wel goed zijn in mijn vak!

Ik heb de job afgewezen. Ze vond het erg jammer, maar ik vertelde haar dat ik het zelf ging doen. Bij thuis komst ben ik direct mijn garage leeg gaan ruimen, verbouw plannen gemaakt voor de start voor mezelf (yep ik moest het thuisfront toen nog inlichten over mijn wensen euh.. besluit!)

Binnen 3 weken had ik alles staan!

Wachten tot alles klaar was, dat was geen optie, Ik begon vast in mijn keuken, de klanten kwamen daar gewoon. Daarna (binnen 3 weken) ging ik verder in de verbouwde garage. Het ging super, ik had een kapsalon en binnen een jaar verhuisde ik al naar een groter pand en kreeg 6 man (vrouw) personeel. Super cool uiteraard. Ik was verliefd op mijn vak, en genoot van elke dag!! Echt waar!!

Uiteraard waren er ondernemers uitdagingen en fouten die ik gemaakt had. Sommige dingen kostte geld, of tijd, verbazing, onrust, andere gaven tranen, schater lach & ook heel veel geluk 😀 Het waren mooie lessen! Elke emotie is langs geweest. Na 14 jaar stopte mijn bedrijf.

Zowel privé als zakelijk begon ik vanaf minder dan NUL. Na ondernemer te zijn geweest, dacht ik dat het makkelijk was om voor een baas te gaan werken. Lekker makkelijk 😇 elke maand geld enzo.

Nergens was ik te beroerd voor: kantoor, groot pakketbezorger en zelfs als fietskoerier… (dat leek mij trouwens best leuk.)

 

Dat viel dus tegen.. 🙈

Pakketten rond brengen met zo’n mega grote bakfiets, wat eerlijk gezegd ook nog een grote uitdaging was (hahahah) Weet je wat het ergste was, (naast dat ik altijd de weg kwijt raak 😂)  er kwam een nieuw digitaal kastje, daar moesten de mensen hun handtekening in zetten.

Daar snapte ik dus écht geen fluit van!!! Jankend belde ik mijn zoon op, of hij mij alsjeblieft wilde komen helpen, omdat ik het echt niet snapte… Nadat hij het ook probeerde en er niet uit kwam, had ik het liefste die hele F*cking fiets laten staan… 😱

Ik zocht mijn eigen oplossing om de mensen te laten tekenen. Ben terug gefietst naar “de basis” en dacht … ik ben der helemaal klaar mee! Mijn ontslag email gestuurd en alles was direct geregeld ➡️  “ik was zooooooo blij “

 

Één ding was duidelijk

Nooit meer voor een baas werken, dat is voor mij de beste oplossing. Als je het verpest, dan kan je tenminste jezelf de schuld geven. 😉

Nu ben ik ondernemers coach, en dan zie je op youtube de video van Arjen Lubach, die verteld dat er in 8 jaar tijd, het aantal coaches is verdubbeld naar bijna 100.000 coaches… Holy-Moly! Dat is nog al wat!

Toen ik kapster was, zat er op elke hoek van de straat wel een kapsalon.. maar eerlijk, dat zijn nu bijna 31.000 kapsalons. Als je dat vergelijkt met de coaches …. Zijn er dus maar “weinig” kapsalons.

Ik zei in de kapsalon altijd, ik zorg dat ik up to date blijf. Blijf trainingen volgen en zorg dat ik goed ben!

En dat is dus nu ook, er zijn ongelooflijk veel coaches, gewoon 65.000 MEER!!

lees dit even goed! 

 

65DUIZEND meer coaches dan kapsalons.

Dus zo vrij als een vogel? Zeker niet ! Goed werk leveren, up to date blijven, blijven leren, naar seminars gaan van GOEDE coaches, verdieping, elke keer weer.  Wat ik vooral belangrijk vind,

 Wordt retegoed in dat wat je doet, en wordt nóg beter.

Blijf duidelijk, laat duidelijk weten voor wie je er bent, en welk probleem je oplost.

Yep ook ik ben coach, Ik coach vrouwen met een eigen praktijk (coaches en therapeuten) om meer vertrouwen in zichzelf te hebben, te gaan staan voor wie ze zijn en wat ze doen…

  • Juist om dat verschil te maken!
  • En juist om te gaan staan voor wie je bent
  • Juist om te doen wat je écht wilt
  • En juist om meer financiële vrijheid te krijgen
  • Juist om zichtbaar te durven zijn
  • En juist om onbegrensd jezelf te zijn

Voel je nu de urgentie om echt jouw droom waar te maken, jouw mensen te gaan helpen. Ben je klaar met jezelf te verstoppen, wil jij er echt voor gaan en vertrouwen hebben in jezelf?

Dan is dit het moment om jezelf nu beet te pakken en te voelen dat je nu uit jouw cirkel moet stappen. Stoppen met jezelf te saboteren, en jezelf klein te houden. Er zijn 95.999 andere coaches die misschien wel gas geven, en de voet van de rem afhalen…

Wacht niet op die betere ruimte. Zet je zelf niet on hold omdat je denkt nog meer te moeten leren. Laat je niet stoppen omdat je niet weet of ze op je zitten te wachten. Trek je niets aan van wat een ander van je denkt…

“https://www.betekenis-definitie.nl › wachten

(inergatief ) op dezelfde plaats of in dezelfde situatie blijven tot iemand komt of iets gebeurt Daar is lang op gewacht . meervoud van het zelfstandig …”

 

Daar moet je niet op willen wachten

Plan een gratis call met mij in, zodat ik jou kan vertellen waar  jou kansen liggen. Pak deze 30 minuten met beide handen aan en doe er je voordeel mee.

Laat je niet weg cijferen…. 95.999 zijn een hoop cijfers!

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties