After Blue Monday

januari 21, 2022
Blue Monday

Blue Monday

Elke 3e maandag in januari heeft Cliff Arnall, een Britse psycholoog, verkozen tot “ Blue Monday”. Naar zijn zeggen via een wetenschappelijk verantwoorde formule, waaruit zou blijken dat de maandag van de laatste volle week van januari de dag is waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen.

Dit zou te maken hebben met het feit dat het uitvoeren van goede voornemens mislukt is en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek.

Dit is pas in 2005 door hem de wereld in gebracht, waardoor veel mensen nu de schuld aan Blue Monday geven van hun “ baaldag”.

Maar wat zegt nu eigenlijk de blauwe kleur?

Wat zegt de kleur blauw zelf?

Wanneer je kijkt naar de kleur blauw, staat deze voor Koningsblauw – kracht – pure power en doorzetten.
De kleur blauw is verbonden met de keelchakra, deze staat voor creativiteit, jezelf uiten – schilderen- schrijven- tekenen – spreken – zingen- praten.

Vanaf nu mag jij juist op deze maandag jezelf gaan uiten, je onzekerheid naast je neer gooien en gaan doen wat bij je past. Hoe fijn zou het zijn als je gewoon alles kunt doen wat je graag wilt, juist omdat je jezelf niet meer op de rem zet. Maar echt gaat doen, omdat je het graag wilt!

Door jouw pure creativiteit te gaan benutten, het vertrouwen in jezelf te hebben, te geloven in wie je bent, wat je bent en wat je kunt.

Als jij onbegrensd jezelf bent, dan gaan al je remmen er af… en groei je als nooit tevoren.

Wat houdt jou nu tegen?

De kracht van jouw keelchakra heeft ook een andere kant … de demoon van jouw keelchakra is ….. LIEGEN!

Liegen tegen een ander is uiteraard niet de bedoeling, maar dat gebeurt soms, vóór je er erg in hebt. Misschien lieg je niet, maar overdrijf je soms alleen een beetje 
😉. Maar laten we eerlijk zijn, we verdraaien soms woorden om het nét even beter of spannender te laten klinken… maar dan is het een leugentje om “best wil” of het voelt niet als een leugen… voor jou in je hoofd klopt het, en dan is het helemaal okay uiteraard!

Maar wat als…

Wat als je tegen jezelf liegt, dan wijst niemand jou op die leugen. Het zit in jouw hoofd, misschien heb je woorden verdraaid, heb je dingen aan jezelf uitgelegd die wellicht niet waar zijn. Het nadeel is wel dat jij je eigen leugen bent gaan geloven🙄.

Welke leugens heb jij jezelf gister verteld?
Wat was niet waar,
maar vertel jij jezelf wél regelmatig?


* Ik ben niet goed genoeg
* Niemand zit op mij te wachten
* Hier kan ik niet zoveel geld voor vragen
* misschien moet ik nog meer leren
* Ik moet nog beter worden
* Wie ben ik nu om,… een ander is beter


Dit zijn allemaal leugens !

Leugens die jouw keelchakra demoon jou wil doen laten geloven.
Dusss, ik denk dat het tijd wordt om je keelchakra van de demoon te verlossen!

En om te zetten in chakra-krachten!

In m’n nieuwste ebook heb ik super leuke oefeningen voor de keelchakra..

Dus wanneer jij vanaf nu jouw Blue Monday start met een open & eerlijke blik op jezelf. Dan weet ik zeker dat je mega krachtige Blue Mondays zult krijgen … En btw, wanneer je elke maandag deze oefening doet, zal dit een waanzinnig verschil gaan geven voor jou als ondernemer en voor je praktijk!

Want jouw Keelchakra demoon zal dan omgedraaid worden naar je keelchakra KRACHT.

Ik wens je elke maandag een waanzinnige dag
en daardoor dus een geweldige week!


Geniet !!! En maak er iets moois van🤩

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk. 

ps. Ken je de podcast over de keelchakra al? Die kan je nu beluisteren  klik hier 

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties