Bied jij weerstand tegen de weerstand?

augustus 23, 2022
weerstand

De zomer vakantie is voor midden Nederland aan zijn einde gekomen. Voor noord en zuid duurt het nog even.. maar ja met 1 knip in de vingers is ook deze vakantie weer voorbij.
Ik hoor veel ondernemers over de opstart problemen. En dat is ook niet gek natuurlijk na zoveel vrijheid. In de vakantie gooi je de structuur even aan de kant, en hoef je even helemaal niets. Er ontstaat vaak weerstand om iets te gaan doen. Hoe kan dat nou?

Je wilt wel, maar je wilt niet

 

Vrijetijd geeft downloads

 

Je hebt in de vakantie veel mooie downloads gekregen, duidelijke inzichten en je had in de vakantie de grootste plannen voor je business. Deze ontstaan natuurlijk altijd in de stilte. Stilte is het mooiste middel om nieuwe ideeën te krijgen. Gewoon even niks doen, naar het zand staren, wandelen, in je hangmat hangen of juist super actief klimmen fietsen what ever. Alles is okay zolang je maar gewoon lekker niets doet, dat met je werk te maken heeft.

Tijdens deze momenten heb je geen druk op je schouders, het is allemaal chill, relaxed. Heerlijk gewoon even lekker jezelf zijn, zelfs geen ondernemer… Gewoon JIJ

Ik had dat ook, ik had ook in de vakantie even een wattenhoofd. Mijn hoofd was gewoon zo vol, en leeg tegelijk dat ik even helemaal niks kon bedenken. Achteraf was dat lekker, op dat moment zelf baalde ik ergens wel. Ik had vooraf bedacht veel story’s te maken, content te creëren veel foto’s schieten voor latere content.

NIKS van dat alles, mijn hoofd was vol en leeg tegelijk
Ook dat was een gekke Mindfuck. Maar ik heb het geaccepteerd en geluisterd wat er in mij “gezegd” werd. Je binnenste geeft altijd antwoord. Van buiten kan er nog zo hard geschreeuwd worden. Jouw binnenste weet echt wat nodig is. Jou lichaam is vaak het antwoord op al je vragen. Hoe reageert deze, wat doetie?

Je lichaam en geest gaan in de weerstand.


Weerstand wat is dat eigenlijk?
Weerstand is een interne beleving. “iets” wil je tegenhouden. Vaak omdat je ‘geest’ bepaalde stappen niet duidelijk vind. Wat wil je nu echt dan?

Stel je wilt lijnen ( daar ben ik nu mee bezig, dus een duidelijk voorbeeld )

Jij denkt, ik ben er klaar mee… ik wil iets van mijn gewicht af. De andere kant roept,
“Nee er staat nog een appeltaartje in de koelkast die moet je eerst nog even opeten”. Wanneer je die eet, roept er weer iets in je. “zie je wel, lijnen werkt voor jou niet, je had er nooit aan moeten beginnen.

Dus de ene kant van jou roept, JA JA JA, en de andere kant roept, NEE NEE NEE.

En dat is de weerstand in jezelf

Jij hebt een nieuwe gedachte gemaakt, want jij wilt een nieuwe leefstijl. Maar de gedachtes daar intern bij jou, zijn al jaren gewend dat ze iets anders zeggen. Dan komt de weerstand oppoppen.

Waardoor het een hele kluif wordt om je gedachten mee te krijgen bij de nieuwe wensen en jouw nieuwe levensstijl. (maakt dus niet uit in wat)

 

Dit geldt dus ook voor je business

Je wilt graag geld verdienen, je blijft zeggen.. “geld maakt gelukkig” Geld is niet vies.. alle nieuwe gedachtes die je geleerd hebt dat je “moet” zeggen om geen verkeerde money mind set te hebben.

Maar weet je lieverd, zolang je het dus niet VOELT kan deze weerstand wat lastiger worden opgeruimd. Want jouw hoofd – en gevoel houdt nog steeds vast aan wat jij vroeger voelde..
Nu denk je misschien onbewust:
Geld maakt niet gelukkig
, geld stinkt, rijke stinkers , geld is voor patsers, ik heb geen geld nodig, hier heb ik genoeg aan, zo kan ik precies rondkomen.
Zolang jij deze gedachtes niet kunt omturnen naar nieuwe gedachtes, dan word het wat lastiger, maar niet onmogelijk !! Zeker niet
Dit is eigenlijk niet meer dan een nieuwe geloofsovertuiging gaan omarmen.  Het is niet meer en niet minder. Wanneer er een nieuwe denk wijze komt, geloof én vertrouwen. Dan zal de nieuwe gedachte plaats nemen op de plek van de oude gedachten.
Hoe mooi is dat !!
😍

KIJK HET AAN


Wat gebeurt er écht met je?Word je boos, geïrriteerd, wat voel je? Wat doet het met je?Ja het klinkt heel erg raar, maar ga eens echt luisteren naar jouw, echte binnenste. Jouw, ZIJN, verteld je alles, je lichaam vertelt je alles en zelfs jouw pure soul heeft geen geheimen.

Voor je denkt dat het te zweverig gaat klinken.. ga ik het je toch vertellen.

Als je bijvoorbeeld honger hebt, gaat je buik knorren, waarom? Omdat je lichaam aangeeft wat er nodig is.

Wanneer je tijdens het eten een liefdevolle zucht krijgt, houdt het in dat je lichaam zegt “ey lieverd ik heb genoeg gegeten” ondanks dat je bord niet leeg is (geleerd van je ouders) mag je gewoon stoppen met eten… (dus kijk die onrust aan, waarom wil ik dat dat bord leeg is?)

Wanneer je knie zeer gaat doen, geeft je lichaam ook aan dat je even gas terug mag nemen. Waarom.. heeft je lijf daar last van? Vind je het spannend, of doet hij echt zeer?

Als je antwoorden van je pure soul wilt ontvangen, ga dan 4 minuten schrijven, kijk het aan.. Wat wil je hogere zelf? Wat wil je écht ?

Door echt naar jezelf te gaan luisteren, aankijken, dan leer je dat je bepaalde dingen doet uit angst, andere keer uit onzekerheid, of omdat het je zo geleerd is.

Maar jouw lichaam geeft echt alle antwoorden, zonder dat jouw hoofd er mee hoeft te bemoeien.

Juist deze angsten zorgen voor de REM binnen je onderneming


Op dit moment luister je te goed naar wat jou vroeger is vertelt. Door wat je ouders vertelden, vriendjes, school, opa oma … Maak niet uit wie iets tegen je heeft gezegd.. Het gaat er om dat het is opgeslagen als waarheid voor jou. Deze waarheid mag veranderd worden. Zeker omdat het je belemmerd in jouw als onderneemster.  En dat is eeuwig zonde !!Hier geef ik een Workshop over!

Dinsdagavond om 20:00 kan je er bij zijn! De workshop gaat over echt luisteren naar de krachten die in jouw lijf zitten “jouw ZIJN” juist door bewust gericht aan het werk te gaan met jezelf, vind je alle antwoorden in jezelf.

Chakra’s zijn energie punten met allemaal een eigen karaktereigenschap. Juist door deze wakker te maken, leer je weerstand te bieden tegen jouw weerstand.

Daardoor kan je echt je business gaan neerzetten
En dat is uiteraard wat je graag wilt,
Echt inkomen krijgen, veel klanten, zonder moeite zichtbaar zijn, en onbegrensd jezelf zijn.

Dat leer ik je allemaal in deze workshop!

 

Door deze workshop zal je merken dat je gelijk weer fijne energie hebt om weer lekker aan het werk te gaan na je mooie zomervakantie.
Heel veel liefs
Ruby🌸
Volg je mij al op instagram of facebook 
Ps: Oohhh mijn nieuwe podcast gaat over manifestatie, ook echt super waardevol om naar te luisteren. Luister die hier Soundcloud of via Spotify  

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties