Chakra… wat is dat, en wat kan je er mee?

februari 01, 2022
Wat zijn chakra's?

Chakra… wat is dat, en wat kan je er mee?

Je leest steeds vaker iets over chakra’s. Maar wat is dat nu eigenlijk, en vooral wat kan je er mee? Chakra’s bestaan al 4000 jaar, maar niet hier in het westen van de wereld. Ik leg uit over de chakra krachten & demonen. Elke Chakra heeft een kleur toebedeeld gekregen, maar dat is pas in de jaren 70 gekomen. In dit schrijven leg ik je uit wat de chakra’s zijn en wat je er mee kan.

Korte chakra geschiedenis

Chakra is in de traditionele Indiase cultuur ontstaan. Zij paste deze energie, die vanuit het lichaam kwam, bewust toe voor extra levenskracht. En maakten de chakra’s “wakker” doormiddel van meditaties en bewegingen. Ze noemde ze chakra’s (in het Sanskriet carkam) dit betekent cirkel of wiel.

De kleuren zijn later gegeven aan de chakra’s. Dat is gedaan door de Engelsman Christopher Hills eind jaren 60. Hij vond dat ze beter te duiden waren met een duidelijk kleurenspectrum. Door deze verandering en verduidelijking kregen ze de kleuren van de regenboog. Rood, oranje, geel, donker groen, groen, roze, blauw, paars, wit.

chakra

Kan je de chakra voelen of zien?

Nee, niet echt… Maar even als kanttekening, wel….  wanneer je er van bewust bent. Je voelt ze niet letterlijk zitten, je kan niet naar je navel grijpen en zeggen..

“ooohhh ik heb last van mijn zonnevlecht”

Nope, helaas.. anders waren we er allemaal veel bewuster van 😊.  Je kunt het zo zien, als het waait, zie je de wind niet, maar je ziet wel dat de bomen bewegen, de blaadjes door de lucht dwarrelen. Zo ook met de zwaartekracht, we zien het niet… maar het is er wel.

Dit is dus ook met jouw chakra energie… jouw chakrakracht zit dus in jou verstopt, en die wil er heel graag uitkomen om jou nog beter te laten functioneren. Dus wanneer jij bewust van ze bent, merk je dat er beweging is, en dan zou je ze dus wel kunnen voelen. Puur de energie!

Normaal zijn er 7 chakra’s

Overal lees je over 7 hoofdchakra’s, ik zelf werk met 9 zeer belangrijke chakra’s. Uiteraard zijn er meer… 13 en zelfs 27 maar dat is een beetje te ver gaand voor deze blog. Ook is het zo dat de kleinere chakra’s minder invloed hebben op je “zijn”. Wanneer er een verandering in je eigen systeem moet komen, hebben eerst de grootste chakra’s hun werk te doen, en dan kunnen de kleintjes mee draaien. (in dat wiel van energie)

Elke chakra heeft een eigen karaktereigenschap

Alle 9 chakra’s ondersteunen jouw lichaam, geest & ziel… (in het Engels klinkt dat stiekem wel leuker)

“Body, Mind and soul “

Elke chakra ondersteunt een orgaan, bot, spier, bloed , alles dat in je lichaam zit.

Dan ondersteunt het je emoties, gedachtes, gevoelens, alles dat je niet kunt beet houden maar wel kunt ervaren.

Maar bijvoorbeeld ook je verbinding met de kosmos en je intuïtie, alles wat je ergens wel weet… maar vaak niet helemaal durft te zeggen 😉

Je gedrag wordt bepaald door de kracht van jouw chakra’s. Het bijzondere is dat een chakra kan bepalen hoe jij op dingen reageert, hoe je handelt, wat je zegt en wat je doet…

Als jouw chakra’s goed in hun energie staan, dan ga je helemaal lekker. Dan ben je full focus, je doet wat je wilt en moet doen.. je voelt welke stappen je mag gaan nemen.. omdat je echt in lijn bent met jezelf en dus ook met je chakra’s. Wanneer dat zo is, dan herken je de onderstaande punten.

  • Vol zelfvertrouwen doe je wat nodig is, en ontvangt de juiste bedragen voor je product.
  • Je geniet volop en maakt tijd voor leuke dingen.
  • Je weet exact wat je wilt, en kan makkelijk keuzes maken
  • Planning en focus is geen enkel probleem
  • Ontvangen en geven staan volledig in harmonie met elkaar
  • Stress heb je volledig onder controle en weet van jezelf te houden
  • Je bent zichtbaar, deelt je foto’s en video’s online, je kunt je goed en duidelijk verwoorden
  • Je vertrouwd volledig op je intuïtie, en staat open voor nieuwe informatie.
  • Graag maak je nieuwe verbindingen, en je zelfkennis is sterk.

Wanneer een chakra de juiste energie heeft, dan gaat alles als een speer. Uiteraard zijn er altijd iets minder ontwikkelde chakra’s, waardoor je jezelf dus laat tegen houden in bepaalde stappen in je leven. Daarom is het dus heel erg goed om te zorgen dat je aan je chakra’s gaat werken. En écht gaat verdiepen in ze, vooral in jezelf, want daar ligt de persoonlijke groei.

Chakra demoon… Say WHATTTT …

Demonen zijn de donkere kanten van de chakra’s, vaak worden de chakra’s super positief neergezet. Super leuk uiteraard, maar zo werkt het dus niet helemaal.

De chakra demonen zorgen er voor dat je bepaalde dingen niet doet, die je eigenlijk wel zou hebben willen doen. Je merkt dat je tegen wordt gehouden ( door jezelf). Dan heeft deze chakra demoon jou dus in de greep.

De angst of onzekerheid die jij voelt komt van binnen uit… vanuit je chakra. Door deze onzekerheid cijfer je jezelf weg, denk je dat je het niet kunt…

Ik geef een voorbeeld:  Je wilt online gaan voor je onderneming, je dacht vooraf te weten wat je wilde vertellen. Op het moment dat je op het knopje wilt drukken van “live” komt er een vorm van paniek… je weet helemaal niet meer wat je moet zeggen.

Er komen allerlei verhalen in je hoofd;  Wat zullen ze wel niet denken, wat moet ik doen dan.. Ik kan dat toch ook niet… zo interessant is het nou ook weer niet.. bladibladibla ..  Je merkt dat je volledig op de rem trapt..  “Laat ook maar”

Het ligt niet aan jou, heel eerlijk.. je chakra demonen zijn druk bezig met jou tegen te houden. Dat zijn jouw ware saboteurs!  In dit voorbeeld zijn er een paar chakra’s geblokkeerd oa.  je stuitchakra, miltchakra & keelchakra.

De demonen van deze chakra’s zijn Angst, schuldgevoel en liegen…

Vanuit je stuitchakra komt de angst (kan ik het wel) , je miltchakra brengt schuldgevoelens (ontzegging van plezier) Keelchakra is goed in liegen ( totaal niet interessant wat ik te vertellen heb)

Zie je wat deze demonen met jou doen?

Ingenieus zijn de chakra’s hè.

Welke chakra’s heb ik?

Ieder mens heeft alle chakra’s, maar de een is minder ontwikkeld dan de ander. Je kunt een overactieve chakra hebben, geblokkeerde en uiteraard kan je chakra’s met de juiste energie hebben.

Op dit moment ben ik de enige officiële chakra numerologe in Nederland en België. Aan de hand van jouw geboortedatum bereken ik jouw chakracode – dan weet je jouw basis chakra’s. Door te weten wat jouw chakrakracht is, kan je ze extra gaan benutten. Dan weet je waar je super goed in bent, wat je zou kunnen versterken, welke demonen je kunt tackelen.

Het moment dat jij werd geboren, was eigen keuze, dat noemen ze zielenkeuze. Jij hebt gekozen voor de datum en de tijd, of je nu spontaan bent geboren, keizersnede, gehaald of op welke manier dan ook, dit was jouw keuze. Deze keuze vertaald zich naar jouw chakra’s en je echte krachten, jouw pure puurheid. Vaak in het leven stap je af van jou pure zelf. Door je chakra code te kraken, kan je ongelooflijk mooie stappen gaan maken.

Naast dat dit veel verteld over je karaktereigenschappen, je persoonlijkheid en uiteraard je body mind & soul. Maakt dit enorm veel duidelijk voor jou als ondernemer. Welke skills kan je versterken, waar loop je tegen aan, wat is de uitdaging voor jou en uiteraard waar kan jij fantastisch mee naar buiten komen.

Kan ik mijn chakra’s versterken?

Zeker kan dat. Op het moment dat je bewust met je chakra’s verbonden bent, kan je ze laten sterken en met de juiste kennis kan je ze écht gaan benutten. Door Bewust per chakra bezig te zijn. Je kunt je bijvoorbeeld gaan focussen op de kleuren. Elke kleur staat natuurlijk verbonden met een chakra zoals ik in het begin vertelde over de kleuren van de regenboog

Ik heb hier ook een podcast over opgenomen, die kan je hier beluisteren.

Daarnaast heb ik een cursus waar ik iedereen kennis laat maken met de chakra’s in combinatie met edelstenen en vooral kennis laat maken met zichzelf. Er gaan daar deuren open die heel erg bijzonder zijn.

Elke maand start ik met een prachtige groep ondernemers die echt het vertrouwen in zichzelf willen laten groeien.

 

De chakra’s zijn verdeeld in 3 groepen, body,  Mind & soul. Iedere groep heeft 3 chakra’s:

Groep 1 staat voor: zelfbehoud, zelfvoldoening & Zelfbepaling

Groep 2 staat voor: zelflogica, zelfacceptatie & zelfliefde

En groep 3 staat voor: Zelfexpressie, zelfbespiegeling & zelfkennis

 

Elke maand leg ik online alles uit over de chakra’s. Dit gaat voor mij altijd in combinatie met edelstenen en de persoonlijke groei die nodig is.  Dit is voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Als je daar meer over wilt weten, klik dan hier, dan kan je je aanmelden voor mijn gratis online workshop ‘Chakrakracht met edelstenen’.

Mocht je na het lezen van deze blog nu denken, jeetje ik had geen idee! Laat mij hieronder dan even weten wat je er van vond. Dat lees ik graag van je.

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk. 

Ps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Pps… ik heb een E-book geheel over de kracht van de chakra’s ook super interessant voor je.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties