Stap jij zomaar uit je comfortzone?

Ruby ijsbad

Zou jij het doen?

Stap jij zomaar uit je comfortzone? (En in een ijsbad?)

Afgelopen week ging ik voor het eerst van mijn leven in een ijsbad. Dit vond ik vooraf mega spannend, ik heb er van alles  over gedacht. Van ooh leuk, tot OMG wat ga ik doen!! Toch heb ik het gedaan, en ik heb daar heel veel van geleerd, en daar wil ik je wat over vertellen. Dit heeft mijn ogen op verschillende manieren geopend, en dat geef ik je graag door 😊

Dinsdag 22-2-2022 brak aan, die nacht was ik vaak wakker, eindelijk was het 6 uur, ik “mocht” er uit😉 . om 10uur zou ik in Zutphen zijn. De zenuwen gierden door mijn lijf, maar ook de adrenaline, grappig he, hoe dat zo dubbel kan voelen. Maar juist als je die mix voelt… is het een goed teken.

Soms blijf je op 2 benen staan… je wankelt dan een beetje en wiebelt heen en weer… Wel, niet, wel, niet, maar je stapt niet verder. Soms moet je gewoon je ogen dicht doen en denken, ademmmm in ademmm uit… ik doe het- (punt). Niets is zo goed als een genomen besluit. Dat heb ik dus ook bij het ijsbad gedaan.

Wat ik leerde van het ijsbad..

Het gaat dus helemaal niet om het ijsbad waar je instapt! Dat had ik dus totaal niet bedacht, het gaat dus om jouw reactie, wat doe je in spannende situaties waar je geen invloed op hebt, hoe reageert je lijf? Ga je rennen, bevries je (leuke woord speling 😊) of ga je vechten?   Maar ook hoe reageert je hoofd!! Nou echt, mijn hoofd ging alle kanten op … en mijn lijf wilde direct het ijsbad uit!!!

Ik stond in dat ijsbad… en dacht, dit doet zeer aan mijn voeten en onderbenen. Je kent het wel, vroeger fietsend naar school handschoenen vergeten en f*cking koude handen en vooral die vingertoppen die dan nog nét buiten je trui en jas uit kwamen… sjeezus wat deed dat zeer!… nou , precies dát voel je dus aan je voeten.. maar dan vrijwillig 😀

Wat doe je dan in zo’n situatie…. In dit geval, accepteren dat het niet lekker voelt, (Dit gevoel zou zo blijven zei de ijscoach).  Ik accepteerde wat ik voelde en bedacht, “als het dan toch zo blijft, kan ik net zo goed gaan zitten”. Dus dat deed ik ook…. Mijn lijf schrok, ik ademde heel snel in, maar daarna ging ik bewuster ademen, hierdoor werd ik relaxed… Ik accepteerde wat ik voelde en ervaarde een wonderbaarlijke ontspanning. Door deze rust, zei ik, dan kan ik net zo goed gaan liggen.. ook dat deed ik, mijn  adem was snel onder controle én ik ontspande ongelooflijk snel. Onverwachts legde ik mijn hoofd zelfs op de rand van het bad, en voelde zo’n enorm rust over mij heen komen. Vol overgave voelde ik wat ik voelde. Totale ontspanning!

 

Ik begreep wat ik mocht doen in het ijsbad.

Ik had kunnen vluchten, stilstaan of vechten… maar de situatie veranderd niet! Want wat gebeurt er in paniek bij jou? Wat doe jij als het je te heet (te koud) onder de voeten wordt? En, wat doe jij normaal gesproken? Wat doe jij als jij vind dat het lastig wordt?

Ik weet dat ik altijd wegloop uit een situatie, en dat is mij in dit ijsbad super duidelijk geworden. De eerste reactie was “ik ga der uit!” Wanneer er dan rust over je komt, gaat je hoofd iets zeggen.. in dit geval een aanmoediging. Mijn vaste zin in mijn hoofd is dus .. Doe nu maar… Hoe grappig is dát! (onbewust gebruik ik dit dus echt altijd!)

Doordat ik bewust een spannende situatie heb opgezocht, weet ik, dat ik, wat voor angsten ik ook voel, welke uitdagende stappen ik ook wil nemen, dit gewoon kan. Ik hoef dus niet weg te lopen, ik kan gaan zitten en de boel goed gaan overzien, ik kan me laten zakken en liggen om het op een andere manier te gaan bekijken. Mijn hoofd moedigt mij aan op de momenten dat het nodig is. Dit vind ik een fantastische gedachte.

Je kan dus met angst kijken naar het ijs .. maar daar zit het ‘m dus niet in. Het gaat over jouw reactie, hoe reageert jouw instinkt, jouw oer-JIJ – En hoe ga je zorgen dat je je er in overgeeft en echt kijkt wat de situatie vóór, en mét je doet.

Stop niet nu!

En dat geldt nu ook, uiteraard is er nu oorlog in Oekraïne en dat is verschrikkelijk! Maar wat doet dit in jou? Laat je nu alles los, stop je met gas geven omdat je je schuldig voelt dat je nu “gewoon” door gaat terwijl daar zoveel angst is. Laat jij je beïnvloeden door wat er nu in de wereld gebeurt. Deze oorlog is dichterbij dan ooit in de betrokkenheid, maar ook de andere landen waar veel oorlog is, waar we nagenoeg niets over horen, is verschrikkelijk maar lijkt verder van je bed.

Wat gebeurt er als jij nu in de bevries modus komt te staan? Dat gaat niemand helpen, juist jij als coach, bent nodig… Zeker na deze 2 gekke jaren, na de mindfucks die we hebben gekregen.  Alles dat is aangepraat, links om of rechts om… dit is super slecht geweest voor iedereen. De paniek in ieders lichaam, geest & in hun kosmos is hulp bij nodig

Dus lieve coach stop niet, laat je niet terug houden nu omdat er oorlog is, je bent nodig!! en hard ook! Je ziet,  er gebeurt altijd iets in de wereld dat enorme indruk maakt, dat je grijpt waar je om kan huilen of wat je echt onrustig maakt. Maar lieverd, stop met jezelf klein maken en voel de energie die nodig is om juist te gaan staan voor je vak, laat weten dat je er bent, zorg dat je dat verschil gaat maken.

Je hebt zoveel power in je!

De mensen hebben je echt nodig, ook al denk jij soms van niet. Alles dat jij nu doet, maakt het verschil. Je denkt vaak, wie ben ik nu om,… maar dat hoeft dus echt niet, zorg dat je jezelf laat zien, laat weten wat je doet! De omgeving hoeft je niet tegen te houden, laat ze kletsen. Nog het meest belangrijke het gaat niet om jou, het gaat om je woorden voor  jouw klanten. Wat heb je echt te vertellen?  Je weet je onderwerpen wel te delen, maar weet ze niet op papier te zetten, waarom omdat je bevriest en bang bent niet goed genoeg te zijn, niet zinvol genoeg…

Waarom ben je ooit coach geworden? Waarom ben je ondernemer geworden? Omdat jij een verschil wilde maken! Voel dat, voel echt wat je wilt gaan doen. Pak het vast en doe het!

Niets is zo jammer dan dat jij je blijft klein houden, verstoppen of je onzeker voelt over jou als onderneemster, je weet wat je te doen heb, voel het en pak het beet!

Soms is het lastig om je eigen goud te zien, daar is een ander voor nodig. Dat is wat ik doe voor jou, ik kijk met je mee, waar liggen jouw krachten, wat heb je te delen en vooral waar rem jij jezelf af. Plan een gratis call met mij in, zodat we samen kunnen kijken waar de schoen wringt, zodat we die kunnen tackelen.

Dit doe ik met liefde, je haalt er altijd mega waardevolle tips uit, en het leuke is, ik kijk naar jouw geboortedatum en kan je ontzettend veel vertellen, waardoor jij weet wat je krachten maar ook je valkuilen zijn.

Ik kijk graag met je mee, zodat jij je rem er af kunt halen, en een mega gave business kunt neerzetten!

Plan onze date hier in!

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties