Hoe je klanten kunt winnen met je KOP IN DE WIND

februari 22, 2022
Trotseer elke storm

Welk weer houdt jou tegen?

Afgelopen week waaide het enorm hard, dat kan je niet gemist hebben!  Ik zag een vrouw door de storm lopen met haar paraplu. De wind stond er vol op, ze had haar hoofd naar beneden, en liep met volle kracht tegen de wind in.  Ze draaide zich even om en daardoor pakte de wind haar paraplu, resultaat was een paraplu binnenste buiten… Het was Gedaan met de bescherming. Ze klapte haar plu in. Ze richtte zich op, en ging gestaagd verder….

Loop gestaagd door

Als je dwars tegen alles ingaat dan kost dat energie. Soms meer dan dat je zou willen. Maar wat zou het resultaat zijn? Ook deze vrouw, ze liep richting de binnenstad van Apeldoorn. Ik ga er vanuit dat ze precies wist waar ze heen moest. Dan kan je je tegen laten houden, maar je kan ook eigenwijs zijn .. en je “eigenwijze” volgen. Soms is het goed om echt te gaan doen waar je je pijlen op gericht hebt. Wat voor weer het ook is.

Ook jij zal dit merken binnen je praktijk, soms gaat alles relaxed, heb je de wind mee en hoef je je nergens zorgen over te maken. Net op het moment dat jij in de chill modus zit, loopt alles anders dan dat je bedacht had. Wat ga jij dan doen? Laat je je koppie hangen… of zet je je schouders er onder en ga je juist dán gas geven?

Goed, jij zegt, “ik geef gas natuurlijk”! (of .. heb ik het mis?)

Maar hoe zou het voor je zijn, wanneer jij altijd gewoon elke dag een beetje doet. Ook wanneer het relaxed is, en ook wanneer het hectisch is… Juist door gas te gaan geven in penibele situaties, raak je het overzicht kwijt en ga je als een kip zonder kop in de rondte rennen. Waardoor je helemaal geen gericht punt meer hebt.

 

20 miles a day march

Een tijd geleden werd er met mij een super mooi verhaal gedeeld, deze deel ik nu met jou:

Er waren 2 teams op de zuidpool (Antarctica). Ze zouden zo snel als ze konden de zuidpool oversteken.  Beide teams hadden een andere strategie.

Groep 1

Deze hadden er voor gekozen om per dag te bekijken wat ze zouden doen. De afspraak die ze hadden was; bij mooi weer, super veel kilometers, en bij slecht weer pasten zij hun tempo aan. In de praktijk tijdens de wandeltocht, gebeurde het dat ze zich sommige dagen helemaal uit de naad liepen. Waardoor ze uitgeput raakten. Andere dagen liepen ze dan helemaal niet. Soms bleven ze bij mooi weer op dezelfde plek om energie te krijgen. Andere keren bleven ze op de zelfde plek bij slecht weer om juist weer energie te sparen.

Groep 2

Deze kozen er voor om, bij wat voor weer het ook was, altijd 20 miles a day te lopen ( 32.19 km). Wanneer het prachtig weer was, was het uiteraard heel relaxed lopen, en konden ze na de wandeling heerlijk genieten van de omgeving. Ze hadden hun taak gedaan voor die dag. Bij slecht weer waren de miles wel zwaar, maar te over zien. Dan duurde het iets langer maar ze wisten waar ze aan toe waren en steunden elkaar tijdens zo’n barre tocht. De basis was, ze liepen elke dag de zelfde 20 miles, .. Wat er ook gebeurde .. No matter what!

De 20 miles groep liepen de zuidpool heen en terug, ze waren allemaal gezond, en haalde alles tot het einde als team.

De ik doe maar wat groep, hebben het niet overleefd, ze hebben zich vermoeid gemaakt door wisselende dagen en nul strategie.

Welke stappen mag jij elke dag zetten?

Waar het op neer komt, als jij je 20 miles a day march doet, en elke dag doet wat je moet doen, dan haal je je eind doel.

Wat moet jij elke dag doen, om te zorgen dat jij op je eind punt komt? Welke omzet heb jij nodig elke dag, om je jaar doel te kunnen halen? Maak je doelen zo overzichtelijk mogelijk.

Wat moet jij elke dag doen? hoeveel mensen moet je bellen, hoeveel Webinars zijn er nodig? Hoeveel berichten moet je delen per jaar, maand , week , dag… Door het zo overzichtelijk mogelijk te maken, is het geen zware job.

Baken het af en kijk wat jouw 20 miles zijn. Het mooie is, als je die vandaag gedaan hebt, ben je klaar… kan je lekker iets anders gaan doen. Morgen weer het zelfde doen, houd je aan je eigen afspraken en doelen.

20 miles a day is de master key!

Hoe ziet nu jouw wereld er uit? Loop jij je passen elke dag… of doe je de ene dag niets, en de andere dag zit je wel achter de pc maar zet je niets op papier.. en weer een andere dag ga je als een speer en doe je alles links om rechtsom waardoor je juist onrust krijgt…

Neem even een stapje terug, kijk naar jouw wereld… Wat ben je aan het doen? Loop je dood.. of doe je elke dag dat stukje.

Welke chakra hoort hier nu bij?

Het eerste chakra ( de stuitchakra) stelt onze wortels voor, onze fundering, ons lichaam, en onze overleving. Om groot en stevig te worden heeft een plant stevige wortels nodig die diep in de rijke bodem van de aarde zijn genesteld. Door een positief aanwezige stuitchakra (chakra kracht) voel je vertrouwen en succes. De stuitchakra staat voor de overlevingsknop, deze wil door gaan, doorzetten en geeft ons een ijzersterke discipline.

Is de stuitchakra demoon aan het woord, heeft het de neiging om angstig te zijn. Aangezien de stevigheid van het eerste chakra voor een omhulsel zorgt, scheept het demoon van de  stuitchakra ons op met armzalige grenzen.  Hierdoor kunnen we moeilijk nee zeggen, voldoening vasthouden, geld sparen, of om met zelfdiscipline door te gaan om je doel te bereiken.

Als je dit zo leest, zie je hoe belangrijk het is om je stuitchakra goed te benutten en zo krachtig mogelijk te maken. Waardoor ook jij gewoon door die wind kan lopen. Of de paraplu nu omklapt ja of te nee… Dat houdt jou dan niet meer tegen omdat jij elke dag de zelfde stappen zet. Hierdoor laat je je niet meer beïnvloeden door welke weersomstandigheden dan ook.

Elke chakra is verbonden met zijn eigen karaktereigenschap, en elke eigenschap staat voor een kracht, maar ook voor een demoon… Dat zag je in het verschil van de strategieën van de 2 groepen. Als jij ook wilt groeien in je ondernemers skills, zodat jij echt kunt gaan groeien. Raad ik je aan om mee te doen met mijn workshop op 28 februari.

Deze is gratis, en ik leg heel veel over de kracht van de chakra’s uit. Dit is zeker de moeite waard om daar bij te zijn !

Het leuke is, dat je ook vragen stellen kunt stellen,… ik hou van interactie!

Ik zou zeggen Doe lekker mee !!! Schrijf je hier in!

 

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk. 

Ps. Kijk hier voor een mooie uitleg van de 20 miles march!

Pps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties