Moeten en mogen…. Welke draag jij graag?

moeten

Moeten en mogen…. Welke draag jij graag?

 

Ik heb afgesproken dat ik niets meer moet! Dat heb ik vervangen voor mogen🙏🏼

Mmm… ja, ik snap dat, moeten klinkt niet aardig, moeten klinkt als een verplichting. Maar is het niet zo dat je als ondernemer dingen moet, én andere dingen mag? Als je de dingen niet doet, die moeten, of nodig zijn.. dan gaat je onderneming niet groeien. En omdat jij graag je droom wilt waarmaken.. is het verstandig om jezelf soms ff goed in de ogen aan te kijken.  Ik dacht toen ik ooit voor mezelf begon, heerlijk ..  geen baas meer! Niemand die meer wat te zeggen heeft over mij😍🙏🏼🤩 Ik ben m’n eigen baas .. yessss vrijheid!

Maar, eerlijk?

Dat was geen vrijheid, ik moest werken voor m’n omzet.. Als ondernemer moet je zichtbaar zijn. Klanten spreken, weten waar je t over hebt, je grenzen bewaken, doorgaan wanneer je eigenlijk even niet wilt. En op de bank blijven liggen omdat je een “ butt” dag hebt..  is er niet echt bij. 

Dus ja, dat is “ moeten” 

Je moet investeren om ergens te willen komen, of dat nu tijd, geld of energie is.. Je kan niet anders, als je er een succes van wilt maken.  En uiteraard zitten daar dingen bij die je energie geven, en dat voelt dan als “mogen” 😍 Werken met de juiste mensen, de problemen oplossen waar jij super blij van wordt. Werken aan hun én jouw missie… Posts maken, podcast inspreken, deze blog schrijven😉, live gaan op insta en faceboek. Nog even wat delen op LinkedIn. Je klanten 1 op 1 helpen, online programma promoten, met mooie groepen werken. 

Écht alles voelt nu goed, en lekker zelfs 🤩 ook waanzinnig trots en dat gaat nu allemaal aardig als “ van zelf” 

Maar dat was niet !!!

Ik MOEST mij er toe zetten, ik moest door bepaalde lagen heen. Uiteraard heb ik mij heel veel tegen gehouden, ik was niet goed genoeg, anderen deden het veel beter .. In beeld gaan met een dikke kont ..  een pukkel op m’n wang. Och wat saboteerde ik mezelf, alles werd steeds groter in m’n hoofd, steeds moeilijker .. bijvoorbeeld elke week hier op jouw digitale matje komen..  met mijn blog, of e-mails ..  dat heeft heel wat voeten in aarde gehad voor ik dat deed. Ik dacht steeds -het hoeft niet- Dus ik MOET NIET …. Maar daar ben ik toch echt anders over gaan denken!

Ik heb wat te brengen, ik kan mensen inspireren, ik kan een verschil maken..

Juist voor mijn mensen, juist voor de problemen waar mijn klanten zich druk over maken. Maar dat kan alleen als ik iets van me laat horen…

En yep .. DAT MOET!!

Dat geldt dus ook voor jou! Wat doe je nu niet, terwijl je weet dat t “eigenlijk” wel heel goed zou zijn voor jou als onderneemster én voor jou klanten …. Laat t me ff weten natuurlijk. 😘

“Iets” houd je tegen ..  en dat is dus écht zonde. Jouw mensen wachten op je, jij bent hun oplossing..  maar jij houdt geheim waar jij t verschil kunt maken.  Weet wat je klant wilt, wat ze nodig hebben. Welke pijn/verlangen hebben ze? Waar heb jij de antwoorden op…

Je moet jouw klant kunnen dromen, weten waar ze onrust over hebben.. eventueel rottig door slapen ..  rondjes blijven draaien maar de oplossing niet kunnen vinden ..

Daar ben jij voor!

Dus ga zitten en schrijf op, waar jij t verschil kunt maken..  Je moet je klant zo duidelijk mogelijk neerzetten…. Zodat daarna heel veel in mogen over gaat … 

Veel plezier , en laat me weten waar je op uit bent gekomen😍🤩

🌸

Oohhhh btw vergeet niet dat m’n online programma Ontdek jouw ideale klant 30 mei start met een enorme korting!!!!

💝 100 euro korting laat je toch niet zomaar lopen 🤷‍♀️

Dit MOET je echt ff bekijken .. zodat je straks PRO kunt zijn!

Puur Relaxed Ondernemen 

Door onbegrensd jezelf te zijn 😍🤩

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Plan een gratis call met mij in, zodat ik jou kan vertellen waar  jou kansen liggen. Pak deze 30 minuten met beide handen aan en doe er je voordeel mee.-

Lees hier andere blogs 🤗

Voor jou 10 anderen, laat het niet gebeuren

Voor jou 10 anderen, laat het niet gebeuren

Voor jou 10 anderen, laat het niet gebeuren 😎 Voor mij 10 anderen, zo belangrijk ben ik niet voor een ander. Dat ervaarde ik tijdens het inchecken bij de camping in Spanje. Ik kreeg een echte nee, omdat ze vol geboekt waren. Ondanks ons email verkeer 4 weken...

Lees meer
Stop er mee, jij bepaalt

Stop er mee, jij bepaalt

Stop er mee !! Echt,Stop er mee om je te “schuilen” achter de woorden van een ander. Zo jammer is dat, jij hebt een leuk plan en wilt daar voor gaan. een of andere snuiter komt langs en hoppa je stapt van je plan af. Dat brengt je nergens, je gebruikt het als excuus....

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties