Niemand leest mijn mail

februari 15, 2022
Waarom leest niemand mijn bericht!

4 redenen waarom Niemand je bericht leest!!

Leest niemand jouw mail? Weet je, het is niet erg, een reactie krijgen is niet altijd nodig. Zeer waarschijnlijk heb je wel iemand geraakt of stof tot nadenken gegeven. Nu is het ook zo dat uitschrijvingen en ontvolgers stiekem ook wel goed zijn, er komt een natuurlijke selectie in je volgers. Op deze manier blijven alleen de mensen over die écht bij jou passen, en graag informatie van jou willen lezen, horen of zien. Uiteraard begrijp ik als geen ander dat het wél heel vervelend kan voelen, dat is een ego dingetje. 😉 Daarom deel ik graag mijn inzichten met jou.

Ik was er klaar mee!

Ik kreeg in het begin echt de zenuwen, de mensen lazen mijn berichten niet, oftewel, ik kreeg weinig reacties. Zodra de wekelijkse brief verzonden werd in de E-mail, hadden er weer een aantal mensen zich uitgeschreven.. Hellup !!

Hierdoor durfde ik niet eens meer te schrijven, ik stelde mijn wekelijkse brieven uit en schoof het steeds verder naar voren. Mijn hoofd begon nog meer te protesteren, want wat had ik nu eigenlijk te vertellen?  Was het wel zinvol wat ik schreef, hadden ze er wel wat aan? Waar moest ik het dan over hebben? Man, mijn hoofd raasde alle kanten op… behalve de goede.

Dan moet je jezelf even goed aan kijken, en ja… dat is lastig, “het ego” komt dan om de hoek kijken… Die praat je zoiezo naar de veilige kant… je comfortzone .. Let op,  aan die kant zit je groei niet!!

Door écht te gaan kijken waar de REM op zat, kon ik een verandering maken.

 

Nummer 1

Uitstelgedrag!

Overal zocht ik excuses voor, om het maar niet te hoeven doen. Hierdoor schoof ik het nog verder voor mij uit, waardoor ik het uiteindelijk helemaal niet meer deed ( of zelden)

Ik leerde dat ik met mijn discipline aan de slag moest. Ik hield mij niet aan mijn afspraken, die verbrak ik steeds weer. Afspraken met een ander, verzette ik nooit, maar die van mij?! .. oefff, er was werk aan de winkel.

Ik heb er voor gezorgd dat ik iemand als back up kreeg, die mij aan deze afspraak hield. Nu stel ik mijn mailing en berichten niet meer uit.

Ik weet nu, dat als je langere tijd niets van je laat horen, je in de vergetelheid raakt. Wanneer je dan “opeens” iets stuurt, vinden een hoop mensen daar iets van. Of ze wisten niet meer dat ze je ooit zijn gaan volgen ( dus ontvolgen je) of wanneer er uit het niets mail komt, is de kans groot dat ze zich uitschrijven.

De wijze les die ik leerde: Wees trouw aan jezelf én aan je volgers!

Nummer 2

Voor wie schrijf je?

Mensen die je niet kunt raken, met je woorden, tekst of beeld.. zijn niet je ideale klant, en dat is waar je het voor doet. Je ideale klant is de persoon waar jij ongelooflijk graag mee wilt werken. De persoon waar jij exact van weet wat de pijn, probleem of wens is.

Dus hoe meer mensen geïnteresseerd zijn in jouw verhalen of onderwerpen, hoe leuker het uiteindelijk voor jezelf én je volgers is. Want jij maakt een verschil voor ze, en uiteraard ook voor jezelf, want als jij relevant bent, krijg je ook (leuke) feedback…

Dus weet voor wie je schrijft en vooral waarom! Wat hebben ze vandaag van je nodig? Maak het verschil.

Nummer 3

Gebruik je eigen taal.

Ik schreef niet op mijn eigen manier, doordat ik alles “zo goed mogelijk” wilde doen… raakte ik de feeling van mijn eigen manier van schrijven kwijt.  en dus was ik totaal niet mijzelf. Ik hield mij zooooo tegen om echt onbegrensd mezelf te zijn.

Ik brak mijn hoofd over verschillende dingen, welke opbouw is het beste, hoe moet ik het vertellen, moet het niet anders?

Daarnaast maakte ik mij ook heel erg druk over WAT ik moest schijven… Wat willen de mensen weten over edelstenen, over chakra’s en hoe voeg ik toe dat ik coaches en therapeuten help om zekerder van zichzelf te zijn.

Ondertussen had ik een nog groter “taal dingetje”. Omdat ik weet dat ik altijd een schrijffout zal maken. Dus ging ik nog geforceerder schrijven.

Dus het enige dat je kan doen… is je niet druk maken over de schrijffouten, die horen er gewoon bij, ( als iemand er last van heeft… is dat heel erg jammer, het gaat om je boodschap, niet over je schrijfwijze).

Wat zou jij aan je vriendin vertellen over je vak? Waar help jij jou mensen mee en welke verandering wil jij nu aan ze geven? Wat moeten ze nu echt weten?

En stop met schrijven volgens het boekje, dat geeft alleen maar onrust. En denk niet te moeilijk 😉

De mensen lezen jou niet, maar een neppe jij… Resultaat is een uitschrijving.

Nummer 4

Uit je hoofd.

De rem op mijn berichten en e-mail versturen, kwam omdat ik luisterde naar de stemmetjes in mijn hoofd. Ik kon het toch niet, andere ondernemers deden het veel beter. Ik had soms het idee dat ik gewoon écht niets meer wist… Allemaal onzin uiteraard, maar mijn hoofd bleef deze leugens vertellen.

Tot ik leerde hoe ik vanuit mijn hart mocht gaan schrijven, hoe ik puur mezelf mocht zijn, óók op papier! Wanneer je echt vanuit je hart schrijft, dan kán het niet fout zijn!

Je hoeft je dus niet aan allemaal technische regeltjes te houden (SEO enzo).  Start nu eerst maar met elke week iets delen op je socials (insta, facebook, LinkedIn) en stuur regelmatig een e-mail aan je mensen. Zonder dat het je uit zal maken wat een (schrijf) pro er van zou vinden… LET IT GO !

Dat maakt het een stuk makkelijker voor je.

“Je weet nooit wie jij raakt, en op welk moment”

Zolang jij echt puur jezelf bent is er niks mis mee!! onthoudt dat elke vorm van contact altijd op het juiste moment komt. Dus ga doen wat nodig is, om je verhaal te kunnen delen en je hulp aan te bieden… Dat mag op alle kanalen die er zijn, en waar jij je thuis voelt (start bv. met E-mail en 1 socialmedia kanaal)

Stop met jezelf naar beneden praten, en post vanuit je hart.

Regelmatig deel ik een nieuwe podcast.

Ook daar weet je nooit wanneer iemand iets van je luistert. Maar je kunt altijd iemand raken, op welke manier dan ook. Een glimlach, een traan, blijdschap een inzicht,  je weet het niet. Je weet alleen dat je “iets” moet delen… Omdat het voor jou zo voelt!

Mijn podcast kanaal heet, “podcast met Ruby”, niet origineel, maar wel duidelijk😊

Ik heb afgelopen week een podcast opgenomen die over de (on) zekerheid gaat. Ook heb ik daar een kleine opdracht ingesproken, dat een groot verschil zal gaan maken voor je.

Het enige dat je hoeft te doen… is het DOEN! Zodat je niet kunt uitstellen 😊

Plan een wandeling van 25.17 minuut .. dan kan je hem helemaal afluisteren 😉

Klik hier om de podcast te luisteren…

NIEUW!!!

Elke vrijdag om 10:30 ben ik live op instagram, Daar bereken ik je geboortedatum, naar jouw unieke chakra code. Zodat ik jouw chakra krachten kan bespreken maar ook jouw chakra demonen ( je persoonlijke rem).  Door te weten waar je mega goed in bent, en waar je extra aandacht aan mag besteden. Door de kennis die ik met je deel, zal je merken dat jij als ondernemer zult gaan groeien.

Ik ben chakra numerologe, de enige van Nederland en België, dus als je er nog niet van gehoord hebt, is dat dus niet meer dan logisch 😉

Afgelopen vrijdag tijdens de chakra reading, Sprak ik een onderneemster, Vanuit haar geboortedatum kon ik lezen dat zij een beetje terughoudendheid had om online zichtbaar te zijn. Toen ik daar naar vroeg, gaf ze aan dat dat inderdaad “een dingetje” was voor haar.  Tijdens de reading bleek dat dit vanuit haar keelchakra kwam. Ik beschreef haar welke lijfelijke klachten zij daar van kon hebben, dit herkende zij direct, hier had ze al jaren last van.

De oplossing was haar keelchakra versterken, zodat dit niet meer hoeft te gebeuren. Ze vond het ontzettend fijn dat ik zo “spot on” was. Ze had nooit geweten wat haar scheelde, maar na mijn uitleg.. vielen de kwartjes. Ook wist ze nu wat haar tegen hield om online zichtbaar te zijn, met de tips die ik gaf… kon ze gerichte stappen gaan maken.

Wil jij nu ook zo’n gratis reading? Meld je dan aan, zodat ik je kan inplannen op een vrijdag ochtend om 10:30.

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk. Waardoor merk jij dat je je laat tegenhouden? Deel het hieronder! 

Ps. Elke week heb ik enkele gaatjes in mijn agenda om met je mee te kijken, waar je tegen aan loopt binnen je onderneming, waarin beperk je jezelf als ondernemer. Klik HIER als jij 1 op 1 met mij via zoom een gesprek wilt. Vul de vragen in die ik daar stel, zodat ik jou zo goed mogelijk kan helpen, en de juiste tips kan geven.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties