Ondernemerscoach vs Businesscoach

januari 28, 2022
vertrouwen-in-je-zelf-ondernemen

Wat is nu echt het verschil?

Niet lang geleden heb ik een story gemaakt op instagram. Daar kreeg ik best wat reacties op. Vandaar dat ik dacht dat het best handig was om dat even hier te delen. Wellicht dat dit ook voor jou als ondernemer wat verheldering geeft. Wat is nu het verschil tussen een ondernemers coach en een business coach? Dus dat zal ik je hier uitleggen. 

Er is hier best wat verwarring over

Ik merkte dat er best wat verwarring is over business of ondernemers coach. Dat vond ik dus ook altijd heel onduidelijk… moet ik eerlijk zeggen. Tot iemand ooit zei;

Een businesscoach werkt aan je business, en een ondernemerscoach werkt aan jou de ondernemer

Dat is het dus … En toch zal ik het nog iets specifieker maken.

Wat doet een Businesscoach?

Deze helpt jou je bedrijf te laten groeien. Deze coach zorgt er voor dat je weet wat ondernemen inhoudt, en wil graag dat je kunt gaan knallen met je bedrijf. Dit kan door bijvoorbeeld:

 • Hoe je verkoop omhoog gaat
 • wanneer je klant aantallen stijgen
 • op welke manier je financiën kunnen groeien
 • Wat je moet doen voor gevulde Webinars,
 • Hoe je het beste je ideale klant kunt definiëren
 • Welke pagina’s er op je website zouden moeten staan.

Uiteraard zijn er nog meer onderdelen mogelijk, maar van een businesscoach krijgt vooral de HOE’s en de WAT’s  “alles voor de business”.

Wat doet een ondernemerscoach?

Een ondernemers coach werkt aan de ondernemer. Deze coach zorgt er voor dat jij als ondernemer gaat DOEN. De ondernemer wil graag het bedrijf laten groeien, maar  “iets” houdt ze tegen. Doordat ze in een “Freeze”  modus komen te staan, komt er niets meer uit handen. En dat is echt zonde!

En daar helpt een ondernemers coach bij:

 • Vertrouwen in jezelf krijgen
 • Wat is nu echt je rem en waarom
 • Wie ben jij als mens en ondernemer
 • Waar word je echt gelukkig van
 • Samen over de drempels stappen
 • “DOEN”, doordat je angsten veranderen

Bij de ondernemers coach wordt de actiemodus makkelijker gemaakt. Dit komt omdat jij en de ondernemer 1 mens bent. Jij helpt graag mensen, en toevallig doe je dat als ondernemer. Wanneer jij gaat doen waar jij écht blij van wordt, zal er een grote verandering gaan komen.

Door dat het vertrouwen en het geloof in jezelf groeit, zal je veel makkelijker nieuwe stappen nemen. Deze lijken opeens een feestje. Door dit verschil zal je de HOE’s en de WAT’s  gaan toepassen. Daardoor krijg je jouw persoonlijk leiderschap en kan je trots zeggen:

 • Dit is wie ik ben
 • Dit is wat ik doe
 • Hier sta ik voor

vrijheid Ruby-vrouwelijke-ondernemers

Zelf werk ik graag met de ondernemers

Uiteraard moet je eerst een les leren, voordat je ergens goed in kunt worden. Dat is logisch … Door je ervaringen kan je groeien en wanneer je het juiste lichtknopje hebt gevonden en in geschakeld hebt, dan wordt het allemaal veel helderder.

Ik zag om mij heen, dat veel ondernemers in “coaching land” zichzelf kleiner hielden, dan dat nodig was. Ze zijn onwijs goed in hun vak, maar denken dat het nóg beter moet.

Ze hoppen van training naar training. Bij elke start van een nieuwe training denken ze dat dát echt het ei van Columbus is. en toch, steeds lukt het niet. Deze skills die ze leren zijn uiteraard super goed. Maar zolang het vertrouwen in hun zelf niet groeit, zal er geen verandering komen.

Geloof in jezelf, Dat geeft vertrouwen.

Ik zie zoveel mooie coaches onzichtbaar blijven, terwijl mensen ze nodig hebben. De angst om zichtbaar te zijn, video’s op te nemen, hun verhaal te delen, hun stem te laten horen, en echt vertellen wat ze doen..

Maar de mensen hebben je nodig! Ze wachten op je.

Ik zie het gebeuren, “iets” houdt je tegen. De angst is groter dan het verlangen. Door de verkramping, het gevoel niet goed genoeg te zijn, de gedachte “wie ben ik nu om…”,  wie zit er nu echt op mij te wachten…

De verwarring in jezelf brengt zoveel twijfel … en juist dat .. DAT mag weg. En het super coole is … DIE KAN WEG!

Het kan echt weg!

Wat een heerlijke gedachte, dat je weet dat het weg kan. Omdat angst niet de hoofdrol hoeft te spelen. Als je maar weet hoe het werkt. Door echt naar jezelf te kijken, luisteren en aanvaarden dat er bepaalde dingen wat lastiger gaan, wordt het opeens een stuk makkelijker.

Door te weten wie jij van essentie bent, wat je krachten zijn en ook je valkuilen kan je juist enorm groeien als mens, onderneemster en dus ook met je bedrijf. Daarom heb je dus in je groei beide partijen nodig zowel een business coach als een ondernemerscoach. Daar ben ik heilig van overtuigd. Het praktische hoe en Wat …. en de mens kant, de onderneemster hoe ga je het ook echt DOEN.

Wanneer jij weet wat jouw echte krachten zijn, waar jij volledig mee kunt gaan werken, dan is the sky the limit ! Dan kan je echt gaan doen waar jij altijd van droomde, dan kan jij dat verschil maken… voor heel veel mensen.

Het enige dat daar voor nodig is? Vertrouwen in jezelf! Écht het geloof in jou. zonder rem, zonder terug houdendheid. Jij mag jezelf toestemming geven om dat verschil te maken! 

Durf jij het aan om PRO te zijn?

Binnen kort begin ik weer met super leuke ondernemers in mijn online programma, waarin alle krachten en valkuilen getackeld worden. Zodat jij als een PRO kunt gaan ondernemen

 • P uur
 • R elaxed
 • O ndernemen

Door onbegrensd jezelf te zijn.

Dit programma zorgt voor de groei in jezelf én als ondernemer. De kleine groepen zorgen voor persoonlijke aandacht en de kracht van de groep. Ik ben de enige chakra numeroloog in Nederland en België.

Hierdoor krijg je een unieke techniek aangeleerd waar je een bijzondere verandering in jezelf zult ervaren. Je gaat terug naar jouw kern, zonder in het verleden te wroeten.  De chakra’s en edelstenen helpen je daar bij. Zodat jij op jouw natuurlijke weg groeit

Zou je het fijn vinden om even met mij te sparren, dat ik gewoon met je mee kijk naar waar je nu staat, en wat je echt nodig zou hebben? Uiteraard krijg je tips waar je meteen mee aan de slag kunt … Gratis call met mij? klik hier 

Heb je mijn digitale boek nog niet gelezen “hoe chakra’s je ondernemers skills kunnen versterken” klik dan hier, en ga hem snel lezen!

ps. Wist jij dat je een nieuwe droom mag hebben als onderneemster? Ik heb er een podcast over opgenomen! Die kan je nu beluisteren, klik hier!

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk. 

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties