Ik had haar al ontslagen nog vóór ik haar had aangenomen!

Ik had haar al ontslagen nog vóór ik haar had aangenomen!

Wie moet jij ontslaan voor ze bij je gestart zijn? Of heb jij wel eens iemand ontslagen voor je ze had aangenomen? Hoe duidelijk en open ben jij naar de buitenwereld? Dat is waar ik het met je over ga hebben. Ik had een advertentie geplaatst voor een hulp in de huishouding en kreeg veel reacties. Maar hoe graag de ander ook wil, jij mag gewoon nee zeggen! 

 

Weet wat je wilt, en wees duidelijk.

Ik had een oproep geplaatst op een plaatselijke pagina. In die oproep heb ik duidelijk geschreven wat mijn wensen waren, wat ik verwachtte, maar ook een beeld geschetst van waar ze terecht zouden komen.

Uiteraard weet ik uit ervaring wat ik wil, en graag hoor ik ook wat diegene wil. Ik sprak er 1 die zei dat het haar hobby niet was, maar ach… 🤔 Ze klonk wel aardig en haar verhaal werd wel goed onderbouwd. Daarna sprak ik een ander die vertelde dat ze het onwijs leuk vond om te doen, en zeker als ze ziet waar ze blijft … (Nou daar word ik blij van)

Ik sprak er nog een paar, maar dan weet je aan de telefoon al dat het niet de juiste zijn. Ik had er 2 voor een persoonlijke ontmoeting uitgenodigd. De eerste kwam, en dat voelde goed, leuk pittig iemand, eentje die van aanpakken houdt. Het voelde heel goed.

De tweede zou komen, het gesprek was okay, maar het klopte niet … “iets klopte niet” Na een korte tijd vertelde ik, dat ik niet voor haar koos, omdat zij niet de juiste match voor mij was.

 

Ze bleef “drammen”

Ze wilde mij overtuigen dat ik het mis had, dat ik haar niet goed inschatte en dat ik mij sterk vergiste. Ik deed er verkeerd aan om haar niet te nemen… Heel eerlijk gaf ik aan dat het voor mij niet goed voelde, dat ze aardig was, maar dat ik iets anders nodig had. Ze bleef mij proberen te overtuigen dat ik haar toch écht moest kiezen.

Hoe meer zij in de overtuigende modus kwam, hoe meer ik haar ontsloeg … Ik had haar al ontslagen nog voor ze aangenomen was. De energie is dan niet goed, de vibe is niet juist… Aan alle kanten voel je dan dat er iets niet klopt. Hoe pijn mijn “pijn” op dat moment dus ook deed…Ik wilde niet met haar in zee gaan.

 

Hoe duidelijk ben jij?

Weet jij vooraf wat je wel en niet wilt? Of je nu iets komt halen of brengen.. Wees duidelijk! Als jij met mensen samen wilt werken, aan welke “eisen” moeten ze dan voldoen?

  • Wil jij met een bepaald type klant werken?
  • Wil jij die persoon begeleiden?
  • Doe je het op jouw manier of pas je je aan?

Dont settle for less  

Het is heel belangrijk dat je eerst weet wat jij wilt, dan wat er opgelost moet worden en daarna of dit met die persoon kan.

Zorg dat je alles heel helder voor jezelf hebt, dan ga je de mist niet in. Anders neem je straks iemand aan die totaal niet bij je past, maar waar je wel een tijd mee verder moet. En niets is zo vervelend om je tijd te steken in iemand waar jij zelf niet gelukkig van wordt, maar ook nog eens heel lastig vanaf komt (zelfde ervaring als een vriendje waar je langer verkering mee had dan dat je eigenlijk had gewild, alleen maar lastig 😉)

ontslagen

Dit is het niet!

Soms hoeven daar geen woorden voor te zijn. Dit voel je, je lichaam vertelt je alles!! Vertrouw daar op. Als jij een hap van een citroen neemt, dan riebel je aan alle kanten.. het zure trekt door je hele lijf en je krijgt de kriebels over je krabbels.

Als de omgeving onbehaaglijk voelt, dan voel je dat aan je hele lichaam, daar zijn geen woorden voor. Je voelt het!!

En dat is dus ook met jouw wel, of niet klant. Voel of deze wel of niet bij je past. Hoe graag je ook een klant wilt, hoe graag je ook een inkomen wilt, hoe graag je ook van jouw pijn af wilt. Doe alleen wat écht, ECHT goed voelt. 

Volg je onderbuik gevoel

Neem nooit genoegen met minder,

daarvan ondervind je alleen maar hinder.

Volg ten alle tijden je gevoel,

je hebt een plan, je hebt jouw doel.

 

Jij hebt jouw wensen en dromen,

doe dan alleen de dingen die daar in voorkomen.

Uiteraard moet je soms dingen doen waar je minder goed in bent,

maar dat doe je wel, omdat je de uiteindelijke resultaten kent.

 

Maar in zee gaan met iemand waar jij je hart niet aan kunt geven,

Zal je merken dat je daar totaal geen plezier aan zult beleven.

Wat energie kost, laat je lopen,

Daar kan je uiteindelijk toch geen vet gevulde boterham van kopen.

 

Doe altijd wat je voelt vanuit jouw hele systeem

Want van een vrouw zoals jij, is er maar één.

Dus trek je lijnen, stel je grenzen

En werk alleen met leuke mensen.

 

-Ruby Brands –

💎

 

Wie of wat kan jij nu ontslaan? Wat is voor jou niet helpend en wellicht zelfs alleen maar remmend. Voel bij jezelf welke stappen je nu mag gaan zetten om te zorgen dat jij alleen maar werkt, creëert, voelt en ervaart waar de échte groei zit. Zonder jouw “liefdadigheid”.

Wordt de CEO van jouw onderneming, en dat kan alleen als jij opstaat als Ondernemer.

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Welke tip heeft jou extra geholpen? Deel dat hieronder even, dat zou ik super tof vinden!

Pps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Plan een gratis call met mij in, zodat ik jou kan vertellen waar  jou kansen liggen. Pak deze 30 minuten met beide handen aan en doe er je voordeel mee.-

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties