Perfectionisme en de Hartchakra, wat heeft dat met elkaar te maken?

augustus 16, 2022

Wellicht weet je dat ik met chakra’s werk. Chakra’s zijn energie bronnen die allemaal een eigen werking hebben…

Zowel de positieve als de negatieve kant. Nu neem ik je mee in perfectionisme en waar dat vandaan komt, en uiteraard wat er gebeurt als je dit veranderd.

Perfectionisme, wat is dat nu eigenlijk?

Bij perfectionisme wil je alles heel erg precies doen, alles kloppend maken en zorgen dat alles gaat zoals jij dat wilt. Zoniet… tja dan kan jouw interne huis soms te klein zijn.

Perfectionisme is dat je alles nog beter en beter wilt doen, met als gevolg dat je op de meest kleine dingetjes gaat zitten trutten..

Het kan ook de andere kant zijn, totaal niet doen… niet willen kunnen en juist de kant van verwaarlozing kiezen. Waar komt dat dan vandaan?

Heeeel grappig maar ook dat is een kwaal van een perfectionist. Want wanneer je niet begint.. welk voordeel heb je dan? Uiteraard je kan niet falen, je kunt het niet verknallen en je kunt het niet fout doen. Hoe lekker is dat in je perfectionisten-brein.

Dus weet dat als je in bepaalde dingen tot in den treuren aan het verbeteren bent, en aan de andere kant het laat slabakken of geen reet uitvoert…. Er kan een stiekeme vorm van perfectionisme in je schuilen.

Hier heb ik ook een podcast over opgenomen! Klik hier om te luisteren..

Waar komt het écht vandaan? 

Rond je 5e levensjaar ben je gaan leren delen. Met auto’s. poppen, kleurpotloden moest je leren geven en nemen.

Stel je voor : Jij zat als kind heerlijk te spelen en er kwam opeens een ander kind tussen door, het eerste dat je voelde was “rot op” ik heb daar geen zin in… laat mij

Wanneer jij dat zou hebben gezegd, dan zei er altijd een volwassene, eyyy, ze mag best mee doen! Doe niet zo egoĂŻstisch, het is niet allemaal van jou hoor.

Dus mokkend mocht de ander met jouw pop, auto of kleurtjes spelen. Diep vanbinnen voelde dat niet fijn maar “HET HOORT ZO”

Jouw HARTchakra

Wat gebeurt er nu echt? Jij bent rond je 5e levens jaar je hartchakra aan het ontwikkelen. Daar leer je geven en nemen. Dat is het proces waar we door heen gaan.

Maar wanneer jij heerlijk aan het spelen bent, en je wordt gestoord. MOET je delen, ondanks dat dat, voor jou helemaal niet goed voelt. Hierdoor wordt jou hartchakra een kant op gestuurd die op dat moment niet kloppend is.

Jouw associatie is : Dus als ik niet geef, dan worden mijn ouders boos. Wanneer ik dan heel erg mijn best doe, aardig gevonden wordt. Dan worden ze niet boos, Dus ik ga heel veel weggeven want dan krijg ik complimenten.

Als jij denkt, ik ga nog beter mijn best doen want dan zien ze hoe goed ik ben, en dan krijg ik ook complimentjes ….

Daar komt perfectionisme om de hoek kijken. Ontstaan door de lief bedoelde aanmoedigingen van je vader en moeder. Want delen is heel belangrijk en goed je best doen ook.

De hartchakra wil jou leren dat geven, net zo belangrijk is als ontvangen. Dat is je niet geleerd, want er werden complimenten gegeven wanneer je deelde

“kijk nou hoe lief dat ze alles deelt “

Er werd nooit gezegd

“kijk nou hoe geweldig, ze houdt alles voor zichzelf”

Verkramping vanuit de hartchakra

De hartchakra wil alles graag in balans houden, dus echt evenwicht. Eerlijk delen, gelijk waardig zijn en alles dat daar bij komt kijken. Maar als je eerlijk kijkt naar jezelf… Is alles in evenwicht? Krijg jij net zoveel, als jij een ander geeft? Is dat daadwerkelijk in harmonie?

Wanneer dat niet gelijk is, komt er verkramping vanuit je hartchakra, deze energie is zo sterk dat hij verkramping geeft door je hele lichaam. Want je wilt het goed doen, je wilt het echt niet verkeerd doen. Dus alles mag zo goed als perfect, en anders start je niet.

En juist door dingen niet te doen die je wel graag zou willen doen, maar gewoon niet start omdat je bang bent dat het niet goed genoeg is, geeft Ă©cht een verkramping intern.

Wat stel jij al heel lang uit?

Blog, podcast, posts, klanten bellen, email sturen? Wat……

Eerlijk, wat schuif je al vet lang voor je uit? Bijvoorbeeld een podcast… Waarom?

Omdat je denkt dat je niets te vertellen hebt

Omdat je denkt dat het niet interessant genoeg is

Omdat je denkt dat de mensen er niet op zitten te wachten…

Maar is dat echt zo? Weet je zeker dat dat waar is?

Dit komt omdat jij je hartchakra niet het vertrouwen geeft, die het verdient

Stel jij je ideale klant kiezen ook uit?

Keuzes maken en houden aan je keuze… Dat is een dingetje. Want je kan heel veel mensen helpen. Je hebt veel meegemaakt in je leven, dus daar kan je mensen van alles over leren.

En daar komt dus ook je perfectionisme kijken… want als je niet kiest, faal je ook niet, wijs je geen mensen af.. hoef je geen boze mensen te krijgen.

Zoals op je 5e, delen en niet zeuren met wie je deelt >  anders ben je egoïstisch <

Dus nu een open en eerlijke vraag aan jou….

  • Kan jij je klant heel precies benoemen?
  • Weet je wie het is?
  • voor wie je schijft?
  • Waar ze verdriet om hebben?
  • welke probleem ze hebben?
  • Hoe ze er mee omgaan?
  • Wat ze van jou nodig hebben…..

Hier komt jouw Chakra REM tevoorschijn.

En juist daardoor kom je niet verder. Dat is eeuwig zonde.

Want juist door dit uit testellen stel je het uit om je business neer te zetten.  Dit is de basis der basissen. Ik heb dat ook ervaren… 3 maanden slecht geslapen, geen keuzes durven maken, bang anderen af te wijzen én ik vond uiteraard dat ik van heel veel kennis had ( of verstand van had)

Herken jij dat ook? Doe jij ook maar van alles een beetje… heb jij zoveel kennis dat jij je klanten kan helpen met hun hormonen, ontspanning, zelf liefde, planning maken…. en nog veel meer?

Yesss ik herken dat volledig! Maar ik ben er vanaf gestapt… Mijn business heeft stil gestaan omdat ik te eigenwijs was om te kiezen voor 1 klant – 1 pijn en 1 verlangen.

Ik dacht dat anderen moesten kiezen… maar ikke niet… Herkenbaar “naam” ? Geloof mij, dit gaat je niet helpen… wil jij nu eindelijk échte klanten, en wil jij nu echt een loon ontvangen elke maand? Zodat je echt salaris hebt.. en niet meer de eindjes aan elkaar moet blijven knopen elke maand….

Dan is het tijd om echte duidelijkheid te gaan krijgen.

Met deze training zal je merken dat je als ondernemer gelijk in de lift zit, de klanten waar jij gelukkig van wordt haken aan, en zijn heel blij om jou te betalen. Zonder twijfel stappen ze bij je in, waarom? Omdat jij geen twijfel meer hebt, en precies weet waar je het over hebt.

Ontdek jouw ideale klant!

Klik hier

perfectionisme

 

Manon heeft ook de training “ontdek jouw ideale klant” gevolgd, je kan lezen hoeveel het haar gebracht heeft. Ze heeft er zelfs een video over gemaakt… Check hem hier. Dan zie je haar opluchting!

In het programma staat een marktonderzoek die je doet, met de juiste vragen er bij waardoor jij echt in verdieping gaat en de juiste woorden weet te vangen.

En dit kan het jou ook opleveren. Enige dat je hoeft te doen… stap voor stap door de training gaan. Geen onrust, Geen haast… gewoon stap voor stap.

Klik hier als je direct wilt starten met de training.

Ik wens je een waanzinnig mooie dag vandaag. En kijk ff of je je inderdaad laat groeien door je hartchakra of laat remmen….

Heel veel liefs
Ruby🌸
Volg je mij al op instagram of facebook 

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties