Wat moet ik zeggen dan?

zeggen

Wat moet ik zeggen dan?

 

Dat vind ik dus écht lastig … zei ze

Vertellen wat je doet, dat is best een dingetje. Zeker als je er zelf weinig woorden aan weet te geven. Het nadeel is vaak dat áls je al weet wát je doet, dat je dan ook nog in wolken taal probeert te zeggen wat je nu écht doet. Zeker als je ook verbinding voelt met het spirituele, geef daar maar eens echt handen en voeten aan. (wolken taal is onbegrijpelijke taal voor een ander)

 

Hoe duidelijk ben jij over wat je doet?

Herken je dat? Je bent op een feestje, het gaat over werk. Dan vraagt iemand aan jou : En jij? Wat voor werk doe jij? Dan voel je je gezicht al kriebelen, je voelt het bloed al naar boven kruipen, je krijgt een rood hoofd.. en voelt je aardig ongemakkelijk worden. Wanneer je een praktische baan hebt, dan lijkt het makkelijker te verwoorden. Ik werk op kantoor, ik ben school juf voor groep 3,  in de supermarkt of in een bloemenwinkel.

Easy does it.

Daar worden weinig vragen over gesteld omdat dat ook zo klaar als een klontje is. Ze zijn gewoon mega duidelijk. Hooguit wordt er gevraagd goh wat leuk, wat voor boeketten vind jij nu het leukste om te maken, of zit je vaak aan de kassa of kan je de kids een beetje handelen. Er zullen geen ingewikkelde vragen gesteld worden, omdat hun niet ingewikkeld doen…. En daar zit het hem in.

 

Wanneer jij vertelt wat je doet,  gaat dat een beetje anders….

Ja ik ben coach, ik werk met vrouwen en doe een beetje.., en ik zorg dat ze…, en daarom.. Ja het is ook een beetje spiritueel enzo …. Maar ik ben niet spiriwiri hoor, ik ben niet zo zweverig. Maar ik vind het ook leuk om, en eigenlijk doe ik dit, maar ik doe ook dat….

WHAAAAA

Halverwege je verhaal zijn de mensen al afgehaakt. Ze hebben geen flauw idee wat je doet… en als je dit zo terug leest, zou jij daar ook geen chocola van kunnen maken. (waar toch … EERLIJK😳)

 

Dus tip 1 – Maak heel concreet wat je doet

Wat doe je  (ik ben ondernemers coach)

Wie help je (ik help vrouwen met een eigen praktijk, coaches en therapeuten)

Wat los je op. (ik zorg dat ze het volledig geloof & vertrouwen in zichzelf terug krijgen)

Wat is het resultaat (hierdoor durven ze zichtbaar te zijn, worden ze financieel onafhankelijk en zullen onbegrensd zichzelf zijn… Waardoor ze eindelijk hun echte dromen waar kunnen maken)

 Dan komt de vraag van de mensen … wouw, hun dromen waar maken?

Ja zeker…ik leer ze PRO te zijn…  

Puur Relaxed te Ondernemen

Door onbegrensd zichzelf te zijn

 Dan heb je een gesprek, en dan zeggen ze …ooohhh nou weet je, inderdaad een vriendin van mij is ook coach maar die durft ook geen stappen te maken. En ze doet zo haar best, maar er komt gewoon geen verandering, zo zonde… want ze is écht goed!

JA dat is echt zonde he, vaktechnisch zijn ze zo ongelooflijk goed, ze weten precies WAT ze moeten doen, HOE ze het moeten doen, maar het DOEN blijft uit omdat ze hun eigen REM zijn.

En die REM haal ik weg !!

“WoW dat is echt nodig , super mooi dat je dat doet… “

Dus wees écht duidelijk, maak je werk concreet!

 

Tip 2 – Wees trots op wat je doet!

Tuurlijk ben je trots op wat je doet… Maar toch is daar zo’n klein stemmetje die het even naar beneden haalt. De omgeving vind er iets van, jij vind er vanuit je opvoeding iets van. Wat zullen ze wel niet zeggen …

Omarm het, Wees trots op wat je kunt !!!

Er is niemand bij gebaat dat jij niet eerlijk en open durft te vertellen wat je doet. Het bijzondere is, dat wanneer jij een beetje schoorvoetend vertelt wat je doet, zal je merken dat de omgeving ook schoorvoetend, lacherig gaat reageren.

Jouw buitenwereld reflecteert jouw binnen wereld

Dus wat straal jij uit, en wat geef jij dan dus door aan de mensen.

Dus wees oprecht trots !!!

trots

 

Tip 3 – Laat los wat je ooit deed..

Vaak trekken mensen nog de jas aan van hun vorige job. Stel je voor dat je jaren een ander beroep hebt gehad. En “opeens” ben je iets anders.

Dat voelt als een vertegenwoordiger die een  bepaald product promoot. Later komt deze beste man weer bij je, maar is dan opeens helemaal lyrisch over een totaal ander product.

Dat klinkt toch mega ongeloofwaardig!!

En zo voelt dat voor je.

Dat gevoel heb ik ook gehad. Na 21 jaar kapster te zijn geweest en 14 jaar mijn eigen kapsalon, vond ik het allemaal maar gek. Toen ik mijn opleidingen deed voor chakra numerologie en de edelstenen. Daarnaast een passende opleiding om de coaches en therapeuten echt te kunnen helpen. Na 4 jaar opleiding had ik nog steeds dat gevoel, net of ik niet eerlijk was. “hoe kan ik nou “.

Toen ik eindelijk leerde hoe ik mijn nieuwe beroep kon omarmen, en echt de jas kon aantrekken die ik op dat moment paste … Voelde dat echt als een verrijking

Een opluchting dat ik kón en mócht zijn wie ik echt ben!

De ondernemers coach met een spiritueel vleugje …

Dus wat voor werk je ook deed, hóe je ook over iets dacht. Dat maakt niets uit, wij groeien als mens, en groeien in gedachtes en groeien in ons ZIJN.

Nog een klein extra tipje voor je..

Enneuh ondernemen komt met uitdagingen, en daar heb ik een podcast over gemaakt.

Podcast nummer 50!!! Trots dat ik hier ben, want in deze podcast vertel ik je precies hoe ik ooit ben begonnen met podcasten, en al mijn struggles onderweg …

Dus mis deze podcast niet.

Veel luister plezier … ik vertel je mijn bloopers… dus have fun 🙂

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Welke tip heeft jou extra geholpen? Deel dat hieronder even, dat zou ik super tof vinden!

Pps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Plan een gratis call met mij in, zodat ik jou kan vertellen waar  jou kansen liggen. Pak deze 30 minuten met beide handen aan en doe er je voordeel mee.-

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties