Welk verhaal vertel jij jezelf?

verhaal

Welk verhaal vertel jij jezelf?

Vaak als je iets wilt gaan doen, dan doe je het toch maar niet. Niet omdat je het niet zou kunnen, maar omdat jij een verhaal in je hoofd hebt gekregen, die jij bent gaan geloven. Daar zit de rem ook binnen je onderneming. Wat nu als jouw verhaal is dat je nooit veel geld zal verdienen, of dat je nooit een goede blog kunt schrijven, of dat je niet mag opvallen en maar “gewoon” moet doen.

 

Welk verhaal geloof jij?

Alles dat jij gehoord of gezien hebt rond je 6-8 jarige leeftijd, is jouw waarheid geworden.

Je bent rond deze leeftijd gaan beseffen dat je deel uitmaakt van een gezin én de grotere wereld. Je begon de gezinsdynamiek na te doen en er op te reageren, en zo leerde je op je eigen “wijze” met mensen om te gaan. Vriendjes en het spelen met anderen werd steeds belangrijker en toen begon de subtiele invloed in de vorming van jouw persoonlijkheid.

Wat was geld in die periode? Hoe en welke rol speelde dat binnen het gezin… Was er te kort, was er voldoende, of meer dan genoeg.

Moest je hard werken om geld te verdienen, of moest je op een veilige werkplek blijven? Ondanks we altijd zeggen .. ik ga het anders doen dan mijn ouders, en toch doe je exact het zelfde, net als de generatie daarvoor. Omdat hun ook een verhaal verteld is, en ook deze werd met eer hoog gehouden. (zonder dat ze daar erg in hadden)

 

“Wie voor een dubbeltje geboren is, wordt nooit een kwartje”

Wanneer je dit verhaal gelooft, zal dit worden opgeslagen in je brein, waardoor jij onbewust denkt dat jij het nooit zult gaan maken. Juist dat moeten we nu gaan doorbreken. Want het is niet alleen een geld verhaal dat je gelooft. Dit is uiteraard op heel veel gebieden in je leven, creatief zijn, praten, voelen, huilen, jezelf uiten, liefde delen, puur jezelf zijn. Dit beïnvloed je leven en je onderneming,  terwijl dit je nu niet meer dient.

Succesvol worden…

Ook daar is een verhaal over vertelt. Er werd heel makkelijk gezegd dat je iets maar niet moest doen,  laat het maar iemand doen die het beter kan, stop met huilen, dat helpt je niet, Dat kan je toch niet, stop daar nu mee, die fantasie verhalen van jou ook altijd. Je kunt ook niks hé .. Doe toch eens gewoon! Het lijkt allemaal heel onschuldig natuurlijk… en toch bepaald dit een heel groot deel over hoe jij nu in het leven staat.

Wat denk je dat er gebeurt in jouw hoofd? In jouw gevoel, in jouw gedachtes?

Dat is de reden dat je precies weet hoe het moet, ook wat je moet doen… maar het niet DOET! Want wat gebeurt er als je het wel doet.. Stel dat je succesvol wordt? Wat zal er gebeuren als jij opeens gaat doen waar jij blij van word en daar nog geld mee gaat verdienen ook…🙈

Dat is wel een dingetje, zeg maar. Want dan klopt het verhaal dat jij jezelf al jaren verteld hebt niet meer. Wat zal er gebeuren denk je, wat zal er veranderen als jij een ander verhaal aan jezelf gaat vertellen?

 

Start met jezelf, begin een nieuw verhaal!

Wat zou er gebeuren als jij stopt met wat je nu doet.

 • Dat je stopt met de afwachtende houding
 • Niet meer nadenkt over wat “iemand” er van zou vinden
 • Klaar bent met het wachten op de bevestiging van een ander
 • Jezelf klein maken, en jezelf niet voor vol aan te zien
 • Onzeker voelen over wie je bent en wat je doet
 • En stopt met jezelf laten tegen houden door “iets”

Nu vraag je je natuurlijk af hoe je dat zou moeten doen.

Welk verhaal zou je jezelf willen vertellen? Wat wil je echt? Dat is waar het echt om gaat. Natuurlijk is dat niet met een knip in de vingers veranderd… maar het komt aardig in de buurt.

Het belangrijkste is, ga schrijven over wat jouw vertelde verhaal is, welk verhaal heb jij “geleend” en mag je dus ook weer terug geven, of totaal los laten. Na je jeugd heb je jezelf veel meer verhalen wijsgemaakt en zeker in je ondernemers jaren…

Dus ik geef een paar voorbeelden waar je over kunt schrijven zodat we dit verhaal kunnen gaan begraven.

 • Ik kan niet schrijven,
 • Wie zit er nou op mij te wachten
 • Ik ben niet goed in video’s
 • Wat moet ik vertellen dan
 • Ik ben niet goed genoeg
 • Ik kan niet “verkopen”

Je zult merken dat als je hierover gaat schrijven, dat je opeens gaat zien dat het niet waar is, maar daadwerkelijk een verhaaltje… net als de sprookjes boeken. Ze doen iets met je.. het raakt je, je wilt het geloven… maar je weet dat het écht niet waar is. 😊

 

Jouw pure basis

Jouw basis is gekoppeld aan je stuitchakra, je stuitchakra is jouw thuis. De echte fundering van je huis. Doordat jouw fundering wankelt, wankel jij ook. Dat is hoe het werkt. En nu heb je nog niet door hoe krachtig jij bent… maar wacht maar tot jij echt in je basis gaat staan. Wanneer jij de stevige fundering hebt neergezet. En vol vertrouwen doet wat je altijd al wilde doen…

Wouwww dan komen de spetters er vanaf! De zonnestralen vliegen in het rond, en jij laat dan iedereen weten wie je bent, wat je doet en vooral waarom ze bij jou moeten komen.

Wat je ook leert is dat je onthecht mag zijn wanneer iemand je dienst niet van je aanschaft, want daar is  kracht voor nodig. Zonder schaamte geld verdienen, geen gezeik meer met de openstaande rekeningen die je nog hebt.. alles achter je kunnen laten en gewoon zonder gesjor en getrek je dingetje doen. Dat is toch wat je graag zou willen.

 

 “Rewrite your story”

Wanneer jij een ander verhaal maakt, kun je je dan voorstellen dat jij er over een jaar dan heel anders bij zit?🤩

Ik kijk heel graag met je mee, waar zit jouw rem, waar houdt jij je in tegen? En waarom denk jij dat je zo moet blijven worstelen. Jouw geboortedatum verteld mij jouw uitdagingen, juist hierdoor kunnen we veel makkelijker je verhaal vernieuwen.

Plan een gratis call met mij in. Dan kan ik jouw ongelooflijk mooie tips geven.

Plan onze date hier in!

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Hier een lied die er voor zorgt dat je voelt dat je kan doen wat je maar wilt . Geloof in jezelf en maak het verschil …

Dit is een ultiem stuitchakra lied … neem de tekst in je op, en voel het tot in je diepste zelf.

Voel het … ga staan, bal je vuisten, leer het liedje … Dan voel je het echt in je hele lichaam🥰💪

Pps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties