Zo belangrijk is het niet wat ik doe!

Belangrijk

Zo belangrijk is het niet wat ik doe!

Ik liep van de week met de honden op het honden uitlaat veld. Daar komen veel honden bij elkaar en dan kunnen ze lekker rennen en ravotten.

Daar sprak ik een vrouw die daar was met een labrador van 7 maanden oud. We raakten aan de praat en ik vertelde haar wat ik voor werk doe. Ik legde uit dat ik vrouwen met een eigen praktijk (coaches en therapeuten) help, om meer vertrouwen in zichzelf te krijgen zodat zij zonder rem hun dromen eindelijk waar kunnen maken.

Ooh, nou dat is wel belangrijk en nodig ja, een vriendin van mij is ook coach, en ze is echt goed hoor…  maar ze is inderdaad behoorlijk onzeker over zichzelf.

Ja dat is zo jammer he.. dan heb je je Praktijk eindelijk neer gezet, maar ondertussen durf je de stappen niet te zetten, waardoor je veel te weinig klanten hebt om een echte boterham te verdienen.

 

En wat doe jij?

Nou ik ben alleen maar moeder hoor, ik werk niet. Okay, maar moeder zijn is toch een mega belangrijke job!  Euh ja,… Maar, dat is niet zoals jij…  Ik zei; je hebt ook de pup nog … Ja de pup daar ben ik inderdaad wel druk mee, die train ik voor KNGF (blindengeleidehond). Wow écht,  jeetje wat knap zeg ! Wat wordt er van je verwacht als je dat doet?

Nou, ik train haar met omgang met alles en iedereen. We moeten in de trein, bus, tram, naar de stad de winkels door enzo.  Dan over een jaar gaat ze naar haar nieuwe baas, en ik moet deze kleine rakker zo goed mogelijk opvoeden zodat ze haar nieuwe baas zo goed mogelijk kan gaan begeleiden.

Wouw, ongelooflijk gaaf dat je dat doet. Na dat  jaar kan je haar dan nog bezoeken?

Nee, We mogen dan geen contact meer hebben, omwille van de hond uiteraard. Wanneer je dat wel doet, kan het zo zijn dat de band tussen de nieuwe baas en de hond niet zo sterk gaat worden.

 

Hechting

Ja, dat snap ik wel, ze raakt toch aan je gehecht… En je kind dan, die moet ook afscheid nemen. Ja dat is zo, maar we weten wel dat we er voor zorgen dat de volgende baas, 8 jaar lang een super lieve getrainde hond heeft. Hierdoor kan deze persoon weer werken, boodschappen doen, wandelen en wat al niet meer.

Wouw, en jij zegt dat je niets bijzonders doet, zei ik.

Ik hoorde voorlaatst een  super mooie quote

“It’s what you do in de dark that puts you in the light”

Wat ongelooflijk bijzonder, door de inzet die jij nu levert, zorg jij dat de nieuwe baas in het licht komt te staan..

Jeetje, zo had ik het nog niet bekeken zei ze… Ja ik werk in het donker… maar zorg er voor dat de nieuwe baas in het licht komt te staan. Dank je wel…

Natuurlijk wist ze dat het belangrijk was, wat ze is gaan doen. Maar zag het als bijzaak. Maar het eind resultaat is écht de hoofdzaak.

 

 

Hoe belangrijk ben jij?

Nou, ik ben niet belangrijk. Dat is een gedachte die direct in je hoofd kon schieten(klopt dat?🙈) maar jij bedoelt hem anders dan ik…

In alle eerlijkheid, jij bent niet belangrijk. Het gaat niet om jou… Waar het wel om gaat is, wat heb jij de mensen te brengen? Welk verschil kan jij maken? Welke verandering in hun leven breng jij?

Dus hoe belangrijk vind jij je werk? Denk jij daarbij ook wel eens.. zo belangrijk is het niet. Quess what .. dat is het wel. Laat de mensen weten wat je doet. Heb het er over in de wandelgangen en online. Laat weten welk verschil je maakt voor anderen.

Dus laat los dat het om jou gaat, dan laat je ego jou ook los. Die ego brabbelt de hele dag, laat hem maar. Jij weet waar je het voor doet. Jij gaat dat verschil maken voor jouw klanten… voor jaren! Net als deze mevrouw met haar hond. Het gaat niet om haar ego, het gaat om het resultaat dat er komt.

Dus welk resultaat kan jij maken, en wat is daar voor nodig?

 

Wat doe jij in het donker?

Welke dingen doe jij die nodig zijn om te kunnen “shinen”. Vaak zijn dat ook de dingen waar je tegen op ziet.

Zichtbaar zijn op het internet, praten met iedereen, netwerk vergroten, boekhouding doen, web pagina’s maken, social media bij houden, leren, coaching krijgen, extra tijd investeren.

Allemaal dingen die in het donker gebeuren, en die je uitdagen. Maar juist door dit te doen, zal je “opeens” daar staan waar je wilt.

Ook al je lessen uit het verleden, waar niemand weet van heeft, brengt je daar waar  je wezen wilt. Dus omarm dit ook.

Wat ben jij bereid om te doen, ervaren, ondergaan om te komen waar je wilt komen. Welke prijs ben jij bereid daar voor te betalen!

 

Bekendheid door werken

Let maar eens op, iedereen die bekent is, komt door zijn of haar werk. Oprah Winfrey, Einstein, Max Verstappen, Christiano Ronaldo, Tony Robbins, Michael Pilarczyk, ireen wust en zo zijn er ongelooflijk veel mensen die bekent zijn door hun werk.

Maar ook dit kwam niet aanwaaien. Ze moesten eerst door een donkere tunnel. Ze moesten hun ervaringen krijgen om te kunnen komen waar ze nu staan. Zij deden dit niet alleen, iedereen had een coach, trainer, mentoren.

Het bijzondere is, dat we regelmatig zeggen dat wij daar willen staan. Maar ben je dan ook bereid om hun lessen in het leven over te nemen, hun worstelingen, onenigheden, pijn, verdriet en de groei?

Of houd je liever je eigen groei pijnen, en zorg je dat je zelf door breekt met je werk. Zodat jij een groot verschil kunt maken voor heel veel mensen.

 

Hartchakra voeden

Wanneer delen  en ontvangen in balans is, gaat alles stromen. De hartchakra geeft je het recht om te beminnen en bemind te worden. Dit is uiteraard op alle vlakken, niet alleen in een liefdes relatie. Maar ook voor je werk, en je klanten. Wanneer jij je dienst levert ( jouw energie), dan zal jouw klant jouw energie ontvangen. Wanneer jouw klant jou energie geeft ( in de vorm van tijd en geld), dan staat geven en nemen in verhouding.

Je hebt op het internet toegang tot meer mensen dan ooit te voren. En uiteraard blijven de persoonlijke gesprekken ongelooflijk belangrijk. Zowel on als offline. Houdt de gesprekken persoonlijk, maak het eigen. Ze willen jou als mens leren kennen, en jouw expertise.

Mensen zullen je veel beter onthouden als je iets voor ze gedaan hebt, uit liefde… Omdat jij er de tijd voor hebt genomen, om iemand te zien voor wie die écht is.

“ Het allerbeste dat je voor anderen kunt doen, is hen niet in jouw rijkdom te laten delen, maar hun eigen rijkdom te onthullen.”

-Anoniem-

Dat heeft allemaal met de hartchakra te maken, met liefde delen. Onbegrensd jezelf zijn in al jouw kleuren en geuren

Zonder handrem, want dat helpt je jouw dromen waar te maken en ook die van jouw klant.🤩

Wil je weten waar jouw rem zit, maak een afspraak met mij zodat we een half uur kunnen sparren met elkaar. Tijdens deze call zal ik super waardevolle tips met je delen.

Plan onze date hier in!

Uiteraard zou ik het super tof vinden als je een reactie achter laat, of als je deze blog deelt met andere vrouwen met een eigen praktijk.

Ps. Vond je het nu super tof wat je gelezen hebt, en wil je mij beter leren kennen, volg mij dan zoiezo via Instagram of Facebook.

Lees hier andere blogs 🤗

Maand mei voor de keelchakra

Maand mei voor de keelchakra

Magische maand mei voor de keelchakra We bevinden on in de magische maand Mei. Deze maand biedt jou een unieke kans om jouw keelchakra optimaal te benutten, je negatieve gedachten los te laten en jezelf te omringen met positieve woorden en affirmaties. Het is tijd om...

Lees meer
April is verbonden met de hartchakra

April is verbonden met de hartchakra

De maand april is verbonden met je hartchakra. De pure verbinding met jezelf, onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en anderen.In de loop van je leven heb je vele ervaringen gehad.Zowel leuke als minder leuke. Door deze ervaringen, heb je je op een bepaalde manier...

Lees meer

Mis mijn wekelijkse berichtje niet 🙂

0 reacties